Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Premijerka Srbije i potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je danas, nakon sednice Predsedništva te partije, da će Aleksandar Vučić biti predsednički kandidat te partije.

Pročitajte još...

„Nismo se dvoumili oko toga ko treba da bude naš kandidat. Mislim da dela najbolje govore. Bez daljeg, imamo ubedljivo najboljeg kandidata na ovim izborima. Izbori neće biti laki, oni su ozbiljna stvar, posebno u ovako teškim i kompleksnim vremenima“, rekla je ona, navodeći da SNS očekuje ubedljivu pobedu u prvom krugu.

„Verujemo u ovakvu istorijsku pobedu zato što rezultati govore o tome kakav je Aleksandar Vučić kandidat. Želim da kažem da poštujemo naše političke protivnike, naša kampanja će biti pozitivna, govorićemo o rezultatima, o svemu onome što je Vučić uradio, kao i kakva je naša vizija Srbije. Predsednička kampanja počeće sutra, mitingom u Leksovcu, od 18 sati. Verujem da zbog okolonosti neće biti moguće da vodimo kampanju kakvu bismo inače vodili“, rekla je ona.

Sednica Predsedništva SNS počela je danas u 10 sati u sedištu te partije na Novom Beogradu.

U sedište SNS stigla je premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i ministar finansija Siniša Mali. Predsedištvu prisustvuju i Goran Vesić, Boško Ničić, Maja Gojković, Miloš Vučević, Zlatibor Lončar, Nikola Selaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, ali i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova, Simo Spasić.

Osim što će, kako saznajemo, naprednjaci razgovarati o dosadašnjem toku kampanje za parlamentarne i beogradske izbore, tema će biti i izbor predsedničkog kandidata. Iako je u više navrata govorio kako ništa nije definitivno, kad je u pitanju njegovo učešće u trci za prvog čoveka države, Vučić će sasvim izvesno biti kandidat SNS na predstojećim izborima, objašnjavaju izvori Nova.rs.

Podsetimo, lider SNS je sinoć govorio o svojoj kanidaturi za prvog čoveka države, napominjući da se „nije bavio izborima“ u prethodnom periodu.

„Videćemo sutra kako će stvari da izgledaju, da li ću biti kandidat. Da govorim pre sutra, mislim da ne treba. Da me niste pitali, ja ne bih ni govorio o unutrašnjoj politici, niti o svojim političkim protivnicima“, istakao je on.

BONUS VIDEO Ana Brnabić: Vučić je nosilac svih izbornih lista SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare