Miloš Vučević Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Potpredsednik Srpske napredne stranke, Miloš Vučević, potvrdio je pisanje Nova.rs da je na sednici Glavnog odbora SNS predloženo da se izbor predsednika vladajuće partije odloži nakon predsedničkih izbora.

“Bilo je više učesnika u raspravi. Bilo je predloga da odloži izbor predsdnika stranke do maja sledeće godine i da SNS ne bira na sledećem kongresu predsednika stranke, nego da se to radi nakon izbora za predsednika Srbije. O tome nismo danas glasali, već je odlučeno da odluku o tome donese predsedništvo stranke”, rekao je Vučević na konferenciji za medije nakon sednice Glavnog odbora.

Potpredsednik Srpske napredne stranke  izjavio je da je danas Glavni odbor SNS zakazao Izbornu skupštinu te stranke za period od 21. do 24. oktobra i da je doneta, kako je naveo, tehnička odluka, o utvrdjivanju broja delegata i svih opštinskih i gradskih odbora na teritoriji Srbije.

„Ključne rasprave se tiču toga što čeka našu stranku za nekih mesec dana, tačnije u oktobru. Odlukom članova Glavnog odbora, zakazana je izborna skupštuna SNS u periodu od 21. do 24. oktobra i doneta je tehnička odluka o utvrdjivanju broja delegata i svih opštinskih i gradskih odbora na teritoriji Srbije. Predsedništvo SNS će biti zaduženo da tehnički pripremi u ovom periodu do održavanja kongresa“, rekao je Vučević, prenele su Večernje novosti.

Vučević je nakon sednice Glavnog odbora najavio da će u SNS i na funkcijama biti uvedena „nova lica“, kako je rekao, „da pustimo svežu krv u stranku“.

„4.000 delegata će činiti skupštinu i to će biti najveća izborna skupština u Srbiji. Naravno da većina članova Glavnog odbora očekuje da predsednik (Srbije i SNS Aleksandar) Vučić vodi stranku. Mislim da gospodin Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu za predsednika Republike“, dodao je on.

Sednici su prisustvovali, između ostalih, funkcioneri SNS Goran Vesić, Zoran Djordjević, Vladimir Marinković, Vladimir Božović, Veselin Šljivančanin, Petar Petković, Aleksandar Marković, Jadranka Joksimović, kao i Aleksandar Šapić, potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd.

Pročitajte još...

Podsetimo, portal Nova.rs objavio je danas da je visoki funkcioner Srpske napredne stranke i ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, predložio danas na sednici Glavnog odbora te partije da se odloži izbor Aleksandra Vučića za predsednika SNS. Umesto u oktobru, kad je planirano glasanje za ključne funkcije, Nedimović je zatražio da se glasanje za lidera naprednjaka odloži do završetka predsedničkih izbora u Srbiji.

Kako je rečeno našem portalu iz izvora bliskih vladajućoj partiji, Nedimović je zatražio da se glasanje za lidera SNS odloži za period nakon predsedničkih izbora u zemlji.

„Taj njegov zahtev uneo je zabunu kod prisutnih članova Glavnog odbora i onda je doneta odluka da se o tome raspravlja na Predsedništvu SNS. To je bila ključna tema sastanka vrha stranke. Sve ostale teme su se odnosile na tehnička pitanja“, navodi naš izvor.

BONUS VIDEO: Vučić inženjer u Brusu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare