Miloš Vučević / Foto:Vesna Lalić

Miloš Vučević ponovo je danas izabran za gradonačelnika Novog Sada.

Za Vučevića je, od 78 odbornika, glasalo 70, šest je bilo protiv i dva glasa bila su nevažeća.

Vučević se obratio odbornicima Skupštine grada Novog Sada i poručio da „Novi Sad nijedan dan nije pretrpeo čekajući izbor gradonačelnika“.

Zahvalio je koalicionim partnerima, kolegama sa liste i poručio „da će se boriti za Novi Sad“.

Vučević slovi za čoveka od velikog poverenja Aleksandra Vučića, i u postizbornoj kombinatorici u više navrata se pominjao kao jedan od ozbiljnijih kandidata za premijersko mesto. Bio je viđen i za ministra pravde, međutim u ovom mandatu ostao je bez ministarske fotelje.

Svoju lojalnost stranci pokazao u već dva gradonačelnička mandata, ali i vrlo bliskim odnosima sa bratom predsednika Andrejem Vučićem, koji inače nezvanično slovi za čoveka koji zapravo upravlja gradom, ali i celom pokrajinom.

Vučević upravlja gradom po principu “Beograd u malom”, prepisujući ideje centrale. Tako se zdušno zalaže da, uprkos upitne bezbednosti i protivljenju stručnjaka, izgradi “Novi Sad na vodi” zbog kog bi čak izmeštao tok Dunava.

Dozvolio je i rušenje spomenika kulture i zgrada koje su bile pod zaštitom, kao i starog jermenskog groblja, kako bi se te lokacije ustupile kompaniji „Galens“ za izgradnju luksuznih stambenih blokova i hotela.

Uprkos nepopularnosti kod Novosađana, Vučevića pozicija je “zacementirana” upravo zahvaljujući ogromnoj poslušnosti, čime je pokazao da ni na eventualnoj premijerskoj funkciji ne bi radio na svoju ruku i mimo Vučićeve volje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare