Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ, Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar odbrane i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je danas, gostujući na TV Prva, da je bivša ministarka Zorana Mihajlović napustila SNS zbog toga što nije, kako kaže, dobila fotelju. On je dodao da je uveren da će Mihajlović izaći na izbore i da je to dobro zbog, kako kaže, konkurencije. U izjavi za Nova.rs Mihajlović je, komentarišući poruku Vučevića, rekla da je za nju ta priča - prošlost.

Miloš Vučević je jutros rekao da nije iznenađen najavom da bi Zorana Mihajlović mogla da izađe na izbore samostalno.

„Većina nas vidi da je ona istupila iz stranke jer nije dobila ministarsku fotelju. Dobro je kad je konkurencija gušća, onda imate bolju političku sliku. Srbij mora biti Srbija, a onda mi donosimo odluke za naše strateško opredeljene“, rekao je Vučević.

Pročitajte još...

U kratkoj izjavi za Nova.rs, datoj povodom komentara Miloša Vučevića, Mihajlović je rekla da „svako ima pravo na svoje mišljenje“.

„Svako ima pravo na svoje mišljenje… Za mene je sve to prošlost. A prošlost, kao što znate, nije opcija“, navela je Mihajlović.

Podsetimo, u intervjuu za Nova.rs, prvom nakon odluke da napusti vladajuću partiju, Mihajlović je rekla da SNS nije više stranka kao što je nekada bila i da nije otišla iz stranke zbog toga što nije postala ministarka.

„Uvek dođe trenutak kad pravite određene odluke i određene promene. Ovo nije ni prva ni poslednja promena u mom životu. Sve je to normalno i to je sastavni deo života, ali možda nije loše na neke stvari podsetiti – ja sam u SNS ušla 2010. godine, dve godine pre nego što je stranka ušla u vlast. Dakle, ta priča da sam ja vezana za fotelju baš i ne pije vodu. Ušla sam u tu stranku zato što sam zaista želela da promenim neke stvari. Posle ubistva premijera Zorana Đinđića ništa više nije izgledalo kako bi trebalo. Bilo je mnogo problema… To je negde razlog zašto sam se tada opredelila da budem deo SNS. S druge strane, ja nisam ušla u tu stranku zato što mi je trebala diploma, jer sam ja i te kako imala svoju diplomu, stečenu na Univerzitetu u Beogradu, niti mi je trebao doktorat. Ja sam već bila doktor nauka. Niti mi je bio potreban stan, jer sam već tada živela ovde gde i dan danas živim. Nije mi bila potrebna bilo kakva privilegija koja se neretko očekuju, a koje neki političari i imaju. Zaista sam postala deo te stranke sa verom da mogu da menjam neke stvari. Vremena su se promenila, ja sam se promenila, stranka se promenila i to je sada jedna nova SNS“, kazala je Mihajlović.

BONUS VIDEO: Zorana Mihajlović o napuštanju SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar