Miloš Vučević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da očekuje nove pritiske na njega kako bi se Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izbacila iz gradske koalicije koja čini vladajuću većinu u Novom Sadu, a nakon pojavljivanja lidera te stranke Nenada Čanka na protestima protiv ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju proteklog vikenda.

„Moja pozcija je tu nezahvalna jer je mnogo lako reći sa strane mojih stranačkih kolega i ljudi koji su više nacionalno i patriotski orijentisani da se što pre izbaci LSV iz gradske koalicije u Novom Sadu. S druge strane, ne razumem ni Čanka i šta je njegovo pojavljivanje na Cetinju značilo, ali ja ne mogu da se vladam ni na taj način“, kazao je Vučević istakavši da će razgovarati o svemu ozbiljno i sa čelnim ljudima LSV-a.

Gradonačelnik Novog Sada je naveo da do sada nije bilo nikakvih trzavica na lokalnom nivou u pogledu saradnje Srpske napredne stranke (SNS) i LSV-a, uz poruku da je prirodno da ne mogu svi imati iste stavove o istim temama, te da će se pitanju opstanka LSV-a u gradskoj vladajućoj koaliciji u Novom Sadu pristupiti racionalno.

On je dodao da i „neki drugi koalicioni partneri“ traže to od njega ističući da je njihova pozicija „komotnija“.

„Oni ne odgovaraju za funkcionisanje grada toliko koliko ja odgovaram i imaju mnogo veće blagodeti da tako postupaju, kao što i Nenad Čanak može da ide na Cetinje. To je njihova privilegija i oni nisu deo izvršne vlasti i mogu tako da postupaju, odnosno ja sam gradonačelnik svih građana i moram da to gledam šire, celovito i dugoročno, ali mogu da razgovaram sa svima, nije nikakav problem“, naveo je Vučević.

Prema njegovoj oceni, neminovno je da će biti još mnogo zahteva sa različitih strana da se pitanje izbacivanja LSV-a iz koalicije koja je na vlasti u najvećem gradu severne pokrajine što pre otvori.

LSV je deo vladajuće koalicije u Novom Sadu zajedno sa Srpskom naprednom strankom od 2016. godine i tadašnjih lokalnih izbora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare