Miloš Vučević Foto: N1

Gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva SNS Miloš Vučević izjavio je danas da će ta stranka o formiranju nove vlade, prvo razgovarati sa SPS-om, ali da ne isključuje ni saradnju sa drugim strankama koje podržavaju politiku SNS i Aleksandra Vučića.

U izjavi za Tanjug, Vučević je na pitanje šta je mislio kada je izjavio da neće sve stranke koje su podržale Vladimira Orlića za predsednika Narodne skupštine biti deo nove vlade, odgovorio da je time želeo da ukaže na „raznolikost mogućnosti za formiranje vlade“.

„Postoji nekoliko opcija i svakako će SNS, sa koalicionim partnerima sa svoje izborne liste, razgovarati, pre svega, sa koalicijom oko SPS-a, a ne isključujem ni druge stranke koje su pokazale dobru volju da participiraju i podržavaju politiku Aleksandra Vučića koja godinama funkcioniše“, rekao je Vučević.

Na pitanje u vezi sa kritikama da je u sukobu interesa, jer ne može istovremeno da bude i poslanik i gradonačelnik Novog Sada, na čemu mu je zamerio poslanik Narodne stanke Borislav Novaković, Vučević odgovara da je on pravnik i advokat sa 12 godina prakse, a kritikuje ga profesor marksizma.

„Kada zakon tumači profesor marksizma, često zaluta u tom tumačenju, a nekada i pogreši“, rekao je Vučević.

Pojasnio je da u zakonodavnom okviru postoji period u kome može da se opredeli kojom će se dužnošću i poslom neko baviti.

Vučević je rekao da će se svakako u tom kratkom roku i sam opredeliti i da sigurno neće raditi oba posla, a kako dodaje, „možda neće raditi ni jedan od ta dva posla, jer se to nikada ne zna u politici“.

Na pitanje kada će se izjasniti na kojoj će funkciji biti, odgovorio je da su „u pitanju dani, a možda i sati“.

BONUS VIDEO Sukob Brnabićke i Lazovića u Skupštini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare