Miloš Vučević Foto: Nenad Mihajlović/nova.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oglasio se povodom protesta koji su večeras održani u Novom Sadu i istakao da su lažni ekolozi još jednom pokazali svoje pravo lice.

„Užasnut sam primitivizmom i iživljavanjem grupice ne samo zgubidana, već lažova i nasilnika koji su navodne mirne proteste u Novom Sadu pretvorili u huliganski pohod tokom kojeg skidaju zastave naše države Srbije, polivaju farbom prostorije Srpske napredne stranke, i pokušavaju da ih demoliraju“, naveo je Vučević, a prenosi portal NSUŽIVO.

Dodaje i da su demonstranti – lažni ekolozi.

„Lažni ekolozi su još jednom pokazali svoje pravo lice, i potvrdili da smo sve vreme bili u pravu dok smo upoziravali da oni nemaju nikakve veze sa ekologijom, i da im je Generalni urbanistički plan samo paravan za izazivanje nereda. Nažalost, i večeras se Novi Sad našao na maršruti putujućeg cirkusa koji ruši po Srbiji. Zašto im smeta zastava Srbije? Zašto Tepić, Lutovac, Novaković i ostali mirno gledaju kako najvažnije državno obeležje skrnave njihove udarne pesnice? Zašto udaraju na svoju državu u danu kada je predsednik najavio da će komemirativni skup povodom godišnjice zločinačke operacije “Oluja” biti baš u Novom Sadu?“, rekao je Vučević.

PROČITAJTE JOŠ

Ističe i da se na protestu skrnavila zastava Srbije.

„Da li im zbog toga smeta Novi Sad? Da li danas ćute dok se skrnavi zastava Srbije kao što su ranije ćutali i pravili se da “Oluja” nije postojala, izvinjavali se ..? Nasilje i divljaštvo koje smo i večeras videli u Novom Sadu mora hitno da se sankcioniše. Imam više razloga da sumnjam u to da je bilo jasnog upliva ne samo kriminalnog, već i inostranog faktora. Ovo je nasilan, nezakonit skup. Očekujem hitnu reakciju nadležnih državnih organa- izjavio je prvi čovek Novog Sada“, zaključuje Vučević.

BONUS VIDEO: Novosađanin kom su klečali na vratu: Fizički se oporavljam, psihički će ići teže

Komentari

Svi komentari (1)