Miloš Vučević i Slobodan Milutinović Snajper
Miloš Vučević i Slobodan Milutinović Snajper. Foto: Nova.rs, Starsport

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković optužio je gradonačelnika tog grada Miloše Vučevića da je inscenirao napad na gradsku kuću i njeno demoliranje zajedno sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

„Povodom godišnjice demoliranja gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je izjavio da je „tužan što niko do sada nije odgovarao za ovo bezumlje“, lakonski dodajući da su sankcije „izvan naše moći delovanja“. Činjenice, nažalost, govore potpuno suprotno od onog što gradonačelnik Novog Sada tvrdi. Prvo, kao bivši gradonačelnik, mogu da posvedočim da je Trg Slobode, potpuno pokriven sigurnosnim kamerama i da je svaki pedalj gradske kuće pod video nadzorom. Dakle, počinioci vandalizma su snimljeni kamerama visoke rezolucije i preglednosti. Drugo, julski protesti protiv aktuelnog režima kao i svako masovno okupljanje nisu protekli bez prisustva operativaca BIA i policije. To praktično znači da je svaka sekunda ovih nereda uočena, fotografisana, snimljena i službeno dokumentovana“, navodi Novaković u saopštenju.

On tvrdi da izgrednici nisu identifikovani i kažnjeni, jer policija zna ko su oni i da zna političku pozadinu ovog vandalizma.

„Ovaj sramni igrokaz organizovao je Miloš Vučević u dogovoru sa okorelim kriminalcem Slobodanom Milutinovićem Snajperom. Dakle, Snajperova „ekipa“ je demolirala gradsku kuću, po starom udbaškom receptu: ubaci provokatore na suparnički skup, a potom optuži svoje protivnike za incident“, kaže Novaković.

On podseća da se sličan scenario, samo sa drugim akterima, dogodio 07.04.2021. kada su na zgradi u kojoj je smeštena redakcija portala NSuživo osvanule preteće parole.

„Policija ni ovaj incident nije procesuirala do dana današnjeg. Zašto bi to i učinila kada zna da je Marko Bosanac Boske, kao vlasnik portala, organizovao ekipu, koja će pretiti sama sebi!

Kao vlasnik portala, on je pokušao da izbegne vrlo jednostavno pitanje, koje su mu to jutro postavili predstavnici omladine Narodne stranke Novi Sad: da li je uplata ovom portalu od 1.500.000,00 dinara iz budžeta grada opravdana i etična obzirom na činjenicu da je potpisuje Miloš Vučević kao njegov stranački i lični prijatelj?!? Nažalost, ovi i njima slični, od SNS-a iscenirani incidenti, nikada neće biti „otkriveni“, jer u Novom Sadu postoji kriminalna sprega vrhova BIA, policije i gradske vlasti“, optužuje Novaković .

Čelnik novosadskih narodnjaka kaže da ne može BIA reagovati profesionalno prema Snajperovom kriminalnom postupanju, ako načelnik BIA za Novi Sad Nikola Vasiljević, donedavno nije video nikakvu moralnu i profesionalnu smetnju da zajedno sa Snajperom sedi u upravnom odboru FK Vojvodine.

„Kao što i policija ne može ostvarivati svoju ulogu kada načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić neguje prijateljski odnos sa Zvonkom Veselinovićem, kao najuticajnijim kriminalcem u Novom Sadu. Zakon ili kriminal – ne može oboje!“, zaključuje Novaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare