VSS: Sramne izjave ministra Đorđevića o pravima radnika

Politika 02. maj. 202010:35
Podeli:
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Vojni sindikat Srbije (VSS) ocenio je da su izjave ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji je povodom prvomajskih praznika naveo da je "ponosan što može da kaže da su zaštitili radnike i njihova prava", sramne i cinične.

Đorđević je povodom Praznika rada, 1. maja, rekao i da je „(ministarstvo) obezbedilo povećanje plata i da svakog dana osluškuju njihove potrebe trudeći se da i u ovim teškim i izazovnim trenucima za (Srbiju) pronađu način da im izađu u susret i njihov položaj podignu na viši nivo“.

„Isti taj ministar Djordjević i sam je učestvovao u ometanju i najgrubljem kršenju prava zaposlenih i njihovih predstavnika, ćutao, ignorisao zahteve u kojima je on lično trebao da prizna i ostvari odredjena Ustavom i zakonima garantovana radnička prava i slobode, zbog čega su protiv njega podnošene prijave nadležnim inspekcijskim organima i tužilastvu, a sada je to ponovo učinio tendenciozno izjavivši da on bolje štiti prava radnika od sindikata“, navodi VSS.

Taj sindikat je ocenio da su izjave ministra Đorđevića „cinizam i bezobrazno ruganje radničkoj klasi i sindikatima“, kao i da je pojedinim izjavama o borcima ratnim invalidima „dokazao da je potpuni diletant i nedostojan državne funkcije koja mu je poverena“.

„Laži i količina besmisla koje je izgovorio ministar Đorđević navodno čestitajući Prvi maj pokazuju kakvo mišljenje o radničkoj klasi ima aktuelna vlast i šalje nam jasnu poruku da je stanje radničke klase jednaka robovlasničkom položaju kao pre više od sto godina. Za ovakav odnos prema srpskim radnicima značajnu krivicu snose i pojedini privilegovani sindikati koji su baš kao i ovaj zalutali ministar potpuno obesmislili i izdali sindikalizam i ideju radničkog pokreta“, navodi VSS.

Komentari

Vaš komentar