Aleksandar Vučić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Stranka Srbija Centar - Srce saopštila je danas da su predsednik države Aleksandra Vučića i vrh Srpske napredne stranke (SNS) "naredili opštinskim odborima" objavljivanje "besmislenih saopštenja" zbog saznanja da gube podršku u dosadašnjem biračkom telu, za projekat Jadar i nameru da Srbiju pretvore u rudarsku koloniju.

„Vučić vrlo dobro zna da je mnogo Gročana bilo na protestu na Terazijama i da niko ne podržava njegovu litijumsku Srbiju. Čak i oni koji su glasali za njega i SNS shvatili su koliko je štetno rudarenje i prerada litijuma i da je sve to isključivo zbog ličnog političkog interesa i bogaćenja nekolicine iz vrha stranke“, saopštilo je Odbor Srce za Grocku.

Protest protiv rudarenja litijuma Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako je naveo, „zato je naterao opštinski odbor SNS u Grockoj da se za tri dana oglasi dva puta, iako im nikada nije palo na pamet da nešto kažu o problemima seljaka ili niskoj otkupnoj ceni voća od koga ovde živi većina ljudi“.

Pročitajte još:

„Protesti kojima se brani plodno zemljište i reka Drina za gročanske naprednjake je destabilizacija zemlje. Grocka je voćarska i poljoprivredna opština, pa, ako je predsednik najavio razgovore, bolje bi mu bilo da pita meštane da li bi dali njive i voćnjake za kancerogeni rudnik“, izjavio je Nikola Đurđević, poverenik Srbija Centra za Grocku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare