Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S, Zoran Lončarević/Nova.rs

Izborna komisija Opštine Vračar naložila je pre dva dana koaliciji PSG-a, SDS-a i Nove stranke da prikupi još 355 potpisa, a rok ističe večeras u 20 sati. Kako saznajemo, tokom dana toj koaliciji nedostajalo je još 110 potpisa i vrlo je neizvesno da li će do postavljenog roka moći da prikupe dovoljan broj, kako bi njihova lista mogla da bude proglašena.

„Napeto je, borimo se. Svaki glas nam je zlata vredan“, rečeno nam je nezvanično u koaliciji PSG-SDS-NOVA, koji se nalaze na terenu.

Lista „Oslobodimo Vračar – Ujedinjena opozicija Vračara“ iz koje stoji ta koalicija predala je pre dva dana izbornu listu sa 321 overenim potpisom, iako je za predaju trećine liste, što je minimum, neophodno sakupiti najmanje 630 potpisa overenih birača.

Kako je tada rekla Biljana Živković, predsednica izborne komisije na Vračaru, od ukupnog broja predatih potpisa, koje su prikupili PSG, SDS i NOVA, validno je 275, što znači da njihovoj listi nedostaje 355 potpisa, koje oni moraju da prikupe u roku od 48 sati, odnosno večeras do 20h.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Da će te stranke zajedno izaći na izbore u opštini Vračr, najavio je pre manje od dve nedelje Boris Tadić, lider SDS, koji je rekao da će njihova lista u toj opštini pobediti.

„Građanima Vračara kažemo da ćemo da pobedimo, pobedićemo i u mnogim drugim sredinama gde ćemo se ujediniti. Ja sam učestvovao u političkim kampanjama kad niko nije očekivao da ćemo pobediti, baš niko nije očekivao. Mi znamo da pobedimo. Ovde sam bio, baš u ovim prostorijama kada su građani počeli da udaraju u šerpe i u lonce, i video sam, osetio sam, čuo sam atmosferu na Vračaru“, izjavio je ranije Tadić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare