Bojan Kostreš / Foto:Medija centar Beograd

Кoalicija Vojvođanski front izaći će na predstojeće lokalne, pokrajinske i republičke izbore, a za koordinatora koalicije imenovan je generalni sekretar Lige sociajldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Кostreš, saopšteno je nakon današnjeg sastanka predstavnika koalicije koji je održan u Novom Sadu.

Odluka o izlasku na izbore doneta je jednoglasno, navodi se u saopštenju za javnost.

Bojan Kostreš je nakon sastanka izjavio da je jako je važno da Srbija ima alternativu: “građansku, demokratsku, modernisitičku, proevropsku i decentralističku alternativu nacionalističkom režimu Aleksandra Vučića i nacionalističkoj, centralističkoj i rusofilskoj samoproglašenoj bojkotaškoj opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju”.

“Mi mislimo da je jedini pravi i mogući način suprotstavljanja aktuelnom režimu Aleksandra Vučića izlazak na izbore. Naš cilj je pokušaj da se formira jedinstvena lista sa svim organizacijama u Beogradu i centralnoj Srbiji koji se zalažu za iste vrednosti kao i mi, a koje mogu da doprinesu zajedničkom rezultatu”, poručio je Кostreš.

Кoaliciju Vojvođanski front čine LSV, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i još nekoliko manjih manjinskih, građanskih i proevropskih partija iz Vojvodine.