Foto: Promo

Vojvođanska partija pozvala je nadležne organe da zabrane skup neonacista u Novom Sadu koji je najavila, kako navode, profašistička organizacija "Tradicionalisti" u četvrtak 4. februara ispred Uspenske crkve. Novi Sad i Vojvodina su već duže vreme na meti raznih fašističkih organizacija i njihovih sledbenika.

„Novi Sad i Vojvodina su već duže vreme na meti raznih fašističkih organizacija i njihovih sledbenika“, navodi ova partija.

Dodaje se da je nedopustivo da policija i tužilaštvo ne reaguju na provokacije i pretnje kojima su kao građani, gotovo svakodnevno izloženi usled neometanog delovanja organizacija i ljudi koji promovišu politiku „krvi i tla“, koji javno ispoljavaju agresiju i mržnju prema svemu što nije „srpskog pravoslavnog roda“.

„Novi Sad i Vojvodina su utemeljeni na antifašizmu, multikulturalnosti, multikonfesionalnosti, multietničosti i svako ko pokuša da naruši te vrednosti nije mu mesto na slobodi nego iza rešetaka. Očekujemo hitnu reakciju policije i zabranu fašističkog skupa, a ako to ne bude slučaj, organizovaćemo se sami i neće nam biti prvi put da odbranimo naš grad od ljudskog šljama i smeća. Smrt fašizmu! „, poručuju iz Vojvođanske strake.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar