Foto:Ivan Dinić/Nova S; Antonio Ahel/ATAImages

Profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić, rekla je u intervjuu za dnevni list "Nova" da je inspektoru koji je otkrio "Jovanjicu", Slobodanu Milenkoviću, ugrožena bezbednost protivrečnim stavovima tužilaštva kao organizacije.

Na pitanje kako komentariše izjave Milenkovićevog advokata Zdenka Tomanovića, koji tvrdi da je njegovom branjeniku ugrožena bezbednost, da su sve informacije prijavljene Višem javnom tužilaštvu, a da ono ništa nije učinilo, Rakić Vodinelić je rekla da je očigledno da je inspektoru ugrožena bezbednost protivrečnim stavovima tužilaštva kao organizacije.

Pročitajte još...

„Drugi dokazi povećavaju ili mogu povećati stepen te opasnosti. Očekivati, međutim, od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da se pozabavi zaštitom Milenkovića nije realno pri sadašnjem stanju stvari. Od policije bi, apstraktno gledano, trebalo tražiti procenu ugroženosti njegove bezbednosti. Praktično, međutim, najbliže kolege inspektora Milenkovića znaju bolje, zato ga štite. Javna zapomaganja advokata Đukanovića o toj vrsti zaštite, državi, pravu i slično su čisto su licemerje. On sam je bitno doprineo da pravo u Srbiji ima nedopustivo malu vrednost“, naglasila je ona.

Ceo intervju sa profesorkom Vesnom Rakić Vodinelić, pročitajte u novom broju dnevnog lista „Nova“.

BONUS VIDEO: Vučić odlikuje inspektora Slobodana Milenkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar