Foto: Nova.rs

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa donela je odluku o nabavci alkoholnih pića u vrednosti od oko 270.000 evra, što je skoro duplo veća suma od one koju su za pića izdvojili prošle godine.

„Nema zime za Vladu i republičke organe – grejaće se na alkohol! Uprava za zajedničke poslove republičkih organa ove godine nabavlja žestoka alkoholna pića, vino i pivo za 270 hiljada evra, što je duplo više nego prošle godine. Živeli!“, napisao je potpredsednik Stranke slobode i pravde i predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Dušan Nikezić na Tviteru.

Vrednost ovog ugovora je gotovo 32 miliona dinara sa PDV-om, odnosno oko 270.000 evra. Vlast je prošle godine za nabavku žestokih pića, vina i piva potrošila skoro duplo manju sumu, a zašto će se za alkohol u ovoj godini izdvojiti ovoliko novca, nije poznato.

Prema planu javnih nabavki iz 2021. godine, bilo je predviđeno da se za nabavku žestokih alkoholnih pića izdvoji 5.500.000 miliona dinara, za vina 7.240.000 miliona dinara, dok je za pivo izdvojeno 2.200.000 dinara iz budžeta.

Podsetimo, srpski državni vrh već neko vreme upozorava da će predstojeća zima biti veoma teška, te je tako i sam predsednik Vučić nedavno naveo da će ona „biti najteža u poslednjih 70 godina“.

„Nedostajaće mnogo hrane, ima energenata, ali zahvaljujući sumanutoj politici sa svih strana, ili neće biti dostupni ili će biti sumanuto skupi“, rekao je tada Vučić.

***

BONUS VIDEO: Vučić: poljoprivrednici su u pravu, ali delimično

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar