Vladimir Pajić Foto:Milica Vučković/FoNet

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić kaže da su predstojeći lokalni izbori važni, jer će pored smene naprednjačke vlasti opozicija imati priliku da vrati gradovima dostojanstvo i mogućnost da sami odlučuju o svojoj sudbini.

„Decentralizacija, za koju se mi zalažemo je prvenstveno poverenje u ljude u svim gradovima Srbije, dok nam SNS umesto toga nudi Aleksandra Vučića kao kandidata na svim izborima i nekoga ko odlučuje umesto svih nas”, navodi u pisanoj izjavi Pajić, koji je narodni poslanik.

Ističe da u Srbiji ne postoje lokalne samouprave, a kao primer navodi da je 64 čelnika opština i gradova u Srbiji podnelo ostave, kako bi ispunili stranački zadatak.

PSG smatra da gruba i nasilna centralizacija koja se odvija narušava odnos između građana i države, dodaje Pajić a, kako kaže, poistovećivanjem Vučića i Srbije stvara se odbojnost građana prema državi.

Pročitajte još

„Srbija plaća preskupu cenu Vučićeve gramzivosti i neograničene vlasti, jer se njeni građani osećaju zaboravljeno i napušteno. Ogorčenost će usmeriti na Beograd ili na Srbiju. Kada na to dodate stranačke poverenike i šerife iz Beograda koji terorišu Niš, Novi Sad i manja mesta širom zemlje onda je jasno zašto dolazi do prezira prema zastavi, grbu ili himni. Ljudima je to simbol lošeg života a država je ogledalo mafije“, kaže Pajić.

“Pokret slobodnih građana rešenje za ovaj problem vidi u politici decentralizacije kako bi se politička moć vratila građanima kao nosiocima suvereniteta. Na taj način omogućava se ravnomeran razvoj cele države a njeno jedinstvo ogleda se u želji ljudi za prosperitetom i mirnim životom čitave zajednice. Nacionalističke floskule i površna nepromišljena centralizacija su put u propast i društva i države. Pravi patriotizam se razvija na vladavini prava i na osećaju građana da žive u pravednom društvu koje žele da čuvaju”, zaključio je Vladimir Pajić.

BONUS VIDEO Predsednik kaže jedno, gradske vlasti rade drugo: POKS u Novom Sadu nije mogao da izvrši uvid u birački spisak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar