Vladeta Janković Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Vladeta Janković iz Ujedinjeni za pobedu Beograda rekao je večeras da je opozicija u Beogradu odnela pobedu na lokalnim izborima.

„Tačne cifre nemamo, ali ono što znamo je da je izlaznost prevazišla i najoptimističnije istraživanja“, rekao je Janković.

„Mi smo u Beogradu sigurno izvojevali pobedu, kada kažem mi mislim na nekoliko opozicionih stranaka koji bi mogle da oforme vlast“, rekao je Janković i dodao da nije siguran da će SNS priznati poraz.

Mnogo je manje sigurno da li će Srpska napredna stranka biti spremna da takav ishod izbora prizna, ističe Janković.

„Šta oni mogu da preduzmu, to je teško pogoditi i mene lično zabrinjava činjenica da je RIK tako rano završio rad i to je nešto što nema presedana“, ocenio je Jovanović i dodao:

„To samo znači odlaganje i da naprednjaci u svojoj panici traže vremena i predaha. Sada se pregrupišu, pokušavaju da smisle šta će i kako će kako bi taj svoj poraz u Beograd pretvorili u neku vrstu pobede.“

Janković je naveo da je izlaznost na nivou Beograda 925.000 ljudi i dodao da je to iznad njihovih očekivanja – 900.000.

On ističe da je koalicija koju predvodi na beogradskim izborima kompaitibilna sa kolicijom MORAMO.

Janković je podsetio da je Miloš Jovanović iz koalicije NADA rekao ranije da ne namerava da stupa u koaliciju sa SNS-om i da će se sada videti da li će Jovanović održati reč.

Sve vesti o izborima pratite na našem blogu UŽIVO.

BONUS VIDEO – Miloš Jovanović: Ulazimo u Parlament

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare