Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Objava pravnika i aktiviste za ljudska prava Milana Antonijevića na društvenim mrežama da su policijske pretnje ljudima na lokalu zbog protesta van pameti i van zakona, kao i da je danas sloboda okupljanja osvojena, a sloboda kretanja nije bila ugrožena, izazvao je burne reakcije, napade i uvrede koje su mu, kako sam kaže, u nekoliko sati uputili šefica Informativne službe Srpske napredne stranke Vladanka Malović, poslanik Marjan Rističević, ali i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Sve je počelo nakon što je Antonijević retvitovao objavu CRTE koja je od MUP-a zahtevala da objasni informacije koje su dobili od izvora širom Srbije da policija posećuje građane s namerom da ih odvrati od učestvovanja u današnjem protestu.

Reagujući na to Antoniejvić je na svom tviter nalogu napisao:

„Policijske pretnje ljudima na lokalu zbog protesta su van pameti i van zakona. Svaka čast na ponižavanju policije, da ljude sa dvadeset godina iskustva u policiji terate idu od kuće do kuće. Policija je narodna, a ne stranačka i to vam je lekcija za danas iz prava“.

Ubrzo je usledila reakcija šefice Informativne službe naprednjaka Vladanke Malović koja je sa Tviter naloga Srpske napredne stranke Antonijeviću uputila niz uvreda.

„Nije ništa novo da ti pljuješ Srbiju, navikli smo. Da lažeš o srpskoj policiji, pa i na to smo navikli. Ali je prilična blamčina, „pravniče“, da ti deliš lekcije dok pravdaš protivustavno onemogućavanje slobode kretanja građana. Vladanka“, napisala je ona na tviteru.

Antonijević joj je odgovorio da je Srbija poštovanje građana, pa i policajaca koje nije zakonito slati ljudima po kućama, da im prete i poručio da Srbija nije politička stranka.

A zatim je dodao:

„U Srbiji smo danas imali Win Win situaciju. Ogroman broj građana je u celoj zemlji spontano iskazao nezadovoljstvo i blokirao sve što se blokirati moglo, gužve nije ni bilo jer su ljudi disciplinovani. Ukratko, sloboda okupljanja je osvojena, a sloboda kretanja nije bila ugrožena“.

To je očigledno iznerviralo narodnog poslanika i dežurnog branitelja naprednjaka u Skupštini Srbije Marjana Rističevića koji je odmah burno reagovao.

U napad i vređanje uključio se i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević. Nazivajući Antonijevića „Soroševim plaćenikom“ upitao ga da li je normalan?

Podsetimo, veliki broj građana okupio se danas širom Srbije kako bi iskazao nezadovoljstvo zbog projekta Rio Tinto, kao i najave predsednika Aleksandra Vučića da će potpisati zakon o referendumu i eksproprijaciji.

Današnje blokade puteva prošle su bez većih incidenata, ali je zabeleženo nasilničko ponašanje grupe huligana u Novom Sadu, dok je u Beogradu grupa muškaraca zapalila baklje na mostu Gazela, koje su potom bacili na deo demonstranata.

BONUS VIDEO: Policija zastrašuje građane pred protest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar