Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs, Milos Tesic/ATAImages

Vlada Srbije povlači iz skupštinske procedure Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu, saopštila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić je navela da će Vlada Srbije na redovnoj sednici u četvrtak usvojiti odluku da se ovaj zakon povuče.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić me je zamolio da Vlada povuče iz skupštinske procedure Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu. Taj zakon je prošao Vladu i uputili smo ga Skupštini, ali bilo je mnogo dezinformcija i neistina o tom zakonu“, rekla je Brnabić za TV Prva.

„U četvrtak ćemo usvojiti odluku i zamolićemo Skupštinu da nam vrati taj zakon“, dodala je ona.

Premijerka Srbije je navela da će ponovo biti organizovane javne konsultacije o ovom zakonskom predlogu.

„Nema govora o prodaji preduzeća u državnom vlasništvu. Nema govora o prodaji preduzeća kao što su ‘Srbijavode’, ‘Srbijašume’ ili nacionalni parkovi. To je direktna neistina koju je plasirala opozicija“, izjavila je premijerka Srbije za TV Prva.

Ona je navela da se zakonski predlog povlači kako bi „dodatno komunicirali sa građanima, organizacijama civilnog društva i strukovnim udruženjima“.

Podsetimo, nakon što je Vlada Srbije usvojila Nacrt zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije, u javnosti su se pojavile brojne kritike da to zapravo znači da će javna preduzeća postati akcionarska društva (AD) ili društva sa ograničenom odgovornošću (D.O.O).

Osnovne zamerke su da se ovim otvaraju vrata za privatizaciju i upliv privatnog kapitala.

BONUS VIDEO – Prodaja beogradskih simbola – „Rasprodaja porodičnog nakita“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar