Miloš Vučević, Sednica Vlade Srbije Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ Slobodan Miljevic

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju koja će, kako se navodi, kroz predstavljanje nacionalnih vrednosti i ciljeva "dodatno promovisati državne interese domaćoj i stranoj javnosti".

U saopštenju stoji da će Kancelarija obavljati „stručne poslove“ za Vladu, „doprinositi boljem protoku informacija“ kao i da će učestvovati u „organizovanju, sprovođenju i podržavanju aktivnosti kako bi se u svetu predstavili srpska kultura, istorija, duhovnost, umetnost, jezik, nauka i sport“.

Vlada je na sednici usvojila Izveštaj o potrebi izgradnje neophodnih gasovodnih objekata radi obezbeđivanja snabdevanja prirodnim gasom postojećih i budućih potrošača na teritoriji Grada Novog Sada i povećanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tom području.

Miloš Vučević, Sednica Vlade Srbije Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ Slobodan Miljevic

„Usvojenim Zaključkom preporučuje se Javnom preduzeću ‘Srbijagas’ Novi Sad, da preduzme sve neophodne aktivnosti kako bi taj gasovodni objekat bio izgrađen“, stoji u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Na sednici su usvojeni sporazumi i memorandumi o razumevanju između Vlada Srbije i Gabona u oblasti odbrane i sporta, kao i Zaključak o saglasnosti da se zaključi Memorandum o razumevanju između Odbora za nauku i tehniku Uprave grada Pekinga, Administrativnog odbora naučnog parka Džongvančun, koji je poznatiji kao Z Park, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i BIO4 kampusa.

Vlada je usvojila i Zaključak o ovlašćenju za vođenje pregovora radi zaključenja sporazuma sa Vladom Japana o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare