Aljbin Kurti / FOTO: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Vlada Kosova je na današnjoj elektronskoj sednici usvojila odluku o dodeli budžetskih sredstava za podršku Albanskom nacionalnom savetu i predstavnicima Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Odluka je usvojena u funkciji sprovođenja Memoranduma o saradnji vlade Kosova i Nacionalnog saveta Albanaca i finansijskoj podršci za očuvanje i negovanje albanskog jezika, umetnosti, kulture i identiteta u Preševskoj dolini, saopšteno je iz vlade Kosova.

Na sednici su usvojeni zakoni o ratifikaciji Ugovora o zajmu za projekat „Energetska efikasnost u javnim zgradama u Prizrenu“, kao i predlog zakona za ratifikaciju kreditnog sporazuma za projekat „Energetska efikasnost u javnim zgradama u Prištini“.

Vlada je usvojila i zahtev ministarstva finansija, rada i transfera za dodelu budžetskih sredstava za sprovođenje dodatnih mera u okviru Paketa ekonomske revitalizacije u sprovođenju mere podrške likvidnosti porodice, kao i odluku o usvajanju zahteva ministarstva obrazovanja, nauke i kulture za izdvajanje budžetskih sredstava u iznosu od osam miliona evra za isplatu obaveza za nabavku knjiga.

***

BONUS VIDEO – Preševska dolina tema u UN?