Foto:EPA/VALDRIN XHEMAJ

Zbog nedostatka materijala za izradu, građani Kosova već nekoliko meseci čekaju da dobiju lična dokumenta, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, prenosi Reporteri.

Ministar Svečlja je nedavno zatražio od Vlade Nemačke da dozvoli ulazak građanima Kosova kojima je istekao pasoš.

Potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku reagovala je povodom zahteva Svečlje Nemačkoj, ističući da njegov zahtev nije ozbiljan.

„Čitam izveštaje u medijima da je ministar Svečlja podneo zahtev da se dozvoli ulazak državljana Kosova u Nemačku, sa isteklim pasošima. Zaista želim da verujem da to nije istina. Nismo u vanrednom stanju. Nema ni rata ni pandemije. Vlada ima ovaj posao. Ubirala je porez i treba da pruža usluge“, napisala je Čitaku na Fejsbuku, a prenosi Kosovo Onlajn.

Takođe, oglasio se i šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri koji je uputio kritiku Vladi jer ne pruža usluge građanima.

„Ovo je fundamentalno kršenje osnovnih prava i sloboda, sa visokim emocionalnim, finansijskim i trajnim troškovima za ljude i porodice. Logikom rušenja svega što je izgrađeno, uključujući i pružanje usluga, doveli su posao da građani ostanu bez pasoša. Ova vlast ima koncept da sve počinje od nule i da sve počinje od njih. Pasoš je najvažniji identifikacioni znak jedne zemlje. Ovakav pristup košta i imidža i ugleda naše zemlje“, poručio je Tahiri.

***

BONUS VIDEO – Ima li vlast u Beogradu konkretnu buduću politiku za rešavanje Kosova 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar