Viola Fon Kramon
Viola Fon Kramon Foto:N1

Evroposlanica iz reda Zelenih Viola fon Kramon, zajedno sa svojim timom i Nebojšom Zelenovićem, liderom Otvorene građanske platforme AKCIJA, posetiće sutra od 15 časova, Gornje Nedeljice i Loznicu u kojoj se prikupljaju potpisi za povlačenje Prostornog plana kojim je predviđena izgradnja rudnika Rio Tinta, saopštio je ZZS.

Kako piše u saopštenju, ona će tom prilikom podržati borbu meštana jadarskog kraja za istinu, vladavinu prava i zaštitu životne sredine.

„Zajedno sa meštanima Violu fon Kramon dočekaće i istaknuti ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, a biće prisutni i aktivisti Ekološkog ustanka i Ne davimo Beograd“, navode u ZZS.

Kako dodaju, meštani sela Gornje Nedeljice nalaze se u teškom položaju zbog najavljene izgradnje rudnika jadarita kompanije Rio Tinto.

„Zbog izgradnje rudnika meštani će biti primorani da se isele iz svojih kuća i napuste svoja domaćinstva i plodu zemlju na kojoj proizvode hranu za građane Srbije. Time što se neprestano bore na sve načine, građani Loznice i jadarskog kraja jasno i nedvosmisleno stavljaju do znanja da su protiv izgradnje rudnika i da žele da sačuvaju životnu sredinu, plodnu zemlju i čistu vodu“, piše u saopštenju ZZS.

BONUS VIDEO Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare