Foto: EPA/JANEK SKARZYNSKI

Bivši šef OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker odlučio je da postane savetnik predsednika Kosova Hašim Tačija. Vokerova kompanija će dobijati 7.000 evra mesečno za pomoć Tačiju, javlja "Kallxo".

Od avgusta, kancelarija predsednika Kosova sklopila je ugovor sa Fondacijom bivšeg šefa misije OEBS-a na Kosovu, za profesionalne savete. Fondacija Voker, koju su osnovali Voker i Hasan Šalja 2017. godine, potpisala je, kako se ističe, debeo ugovor sa Tačijem o pružanju saveta.

Na mesečnom nivou će toj fondaciji za konsultacije koje će davati Tačiju, biti uplaćivano sedam hiljada evra.

Ukupno je 35.000 evra koštao ugovor za savete između Fondacija Voker i Predsedništva Kosova. Taj ugovor je potpisan početkom avgusta i važiće narednih pet meseci.

Sporazum između Tačija i Vokera bio je ugovorni, što znači da uopšte nije bilo javnog poziva, ali su se strane saglasile da ga potpišu.

Pružalac usluga, u svojstvu angažovanog, radi sprovođenja ustavnih ovlašćenja predsednika, pružaće naprednu ekspertizu u pitanjima koja uključuju, ali nisu ograničena, na sledeći način: Zastupništvo Kosova iznutra i spolja, proširenje i jačanje odnosa Kosova sa drugim državama samo su neki od zadataka koje je Fondacija Voker dužna da obavlja u službi predsednika Kosova.

(Izvor: Kosovo Onlajn)

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)