Vladimir Pajić i Aleksandar Šapić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/TANJUG/ JADRANKA ILIC

Odbornik iz redova Pokreta slobodnih građana, Vladimir Pajić, imao je na sednici Skupštine grada Beograda upečatljiv govor tokom kog se obratio gradonačelniku Aleksandru Šapiću. On je konstatovao da je prvi čovek prestonice u samo jednoj rečenici uspeo da targetira osobu koja nije u prostoriji, izvrši pritisak na pravosuđe za spor koji je u toku, te da je istovremeno pokazao da ne poštuje odluke gradske Skupštine, državnog parlamenta i međunarodne rezolucije koje je Srbija ratifikovala.

Odgovarajući na navode opozicionara da je protiv novoizabranog gradskog većnika generala Svetozara Andrića podneta krivična prijava, gradonačelnik Beograda je rekao da svako protiv koga Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo podnesu krivičnu prijavu, taj treba da bude slavljen u srpskom narodu.

Pročitajte još...

„Čuo sam da kažu da se spominje krivična prijava. A ko je podneo krivičnu prijavu? Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić. Onaj protiv koga Fond za humanitarno pravo podnese prijavu treba da bude slavljen u srpskom narodu. Nataša Kandić od koje nikada ništa lepo nisam čuo da je rekla o srpskom narodu i državi u kojoj živi. Nataša Kandić koja optužuje srpski narod za genocid“, rekao je Šapić, dodavši da Kandić smatra da su Srbi apsolutno krivi za sve u ratovima devedesetih godina.

Za reč se zatim javio Pajić koji je objasnio gradonačelniku koji mu je skrenuo pažnju zbog čega je njegov govor bio neprimeren.

„Ima izreka koja kaže: ‘Ako si pao ne kaljaj se, ako si se ukaljao, ne valjaj se’. A vi gospodine gradonačelniče, vi u to blato izgleda da volite direkt na glavu da skačete. Ja ne mogu da verujem da ste vi u jednoj rečenici, vrlo proširenoj, uradili sledeće: Napali i targetirali osobu koja nije u prostoriji, izvršili direktan pritisak na pravosuđe za spor koji je u toku, ne poštujete odluke gradske Skupštine, ne poštujete odluke republičke Skupštine i ne poštujete međunarodne rezolucije koje je ova zemlja ratifikovala. To je vaš izuzetan talenat, ja to tek sad vidim“, rekao je on.

U razgovoru za Nova.rs, Pajić je rekao da smo prethodnog dana prisustvovali nečuvenom ponašanju gradonačelnika

„Skandalozan je ceo niz njegovih jučerašnjih izjava sa govornice ali je najopasnija ona koja je direktni pritisak na pravosuđe. Kad je koleginica odbornica sugerisala da je Svetozar Andrić, vojni komandant i osnivač logora Sušica u Jablanici, a inače kandidat za člana Gradskog veća, optužen i da se spor protiv njega vodi, on je na to žustro reagovao. Najpre je napao Natašu Kandić i rad Fonda za humanitarno pravo i izjavio da, parafraziram, ukoliko nekog Nataša Kandić tuži da je taj sigurno patriota. Usput je okrivio opozicione odborničke grupe da su strani plaćenici i govorio niz laži. Na ovaj način Šapić je sa govornice i pozicije gradonačelnika izvršio pritisak na pravosuđe, jer je taj spor u toku“, objasnio je on.

On kaže da je reagovao na ovu izjavu, je to nije prvi put da aktuelni gradonačelnik pokazuje da ne poštuje odluke gradske i republičke skupštine, kao ni međunarodne rezolucije.

„Ko god posluša ovaj njegov nastup može da vidi da se tu radi o sramotnom pritisku na sud a sve u odbranu, sada već izabranog člana gradskog veća. Pokret slobodnih građana se zalaže za pravni državu i otvoren grad koji ne sme medju svojim kadrovima da krije i čuve ljude osumnjičene ili osudjene za ratne zločine“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Šapić izvređao novinara 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare