kosovski specijalci Brnjak
Foto: Printscreen Most/Tanjug/Video

Na Кosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine. Preko administrativnih prelaza vozilima se i dalje ne može, a ostale su zabeležene jučerašnje slike velikih gužvi i srpskih građana koji su protestovali zbog ovakve odluke kosovskih vlasti.

Vozila i danas čekaju u dugačkim redovima. Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros je mirno, a saobraćaj na pravcima Raška – Kosovska Mitrovica i Ribarići – Zubin Potok i dalje je u prekidu. Kako je javila Radio televizija Srbije, građani su na prelazu Jarinje prespavali u šatorima, a i dalje su parkirana putnička vozila koja su građani ostavili juče.

Transparenti sa natpisom „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“ postavljeni su na prelazu Jarinje i u severnom delu Кosovske Mitrovice.

Da podsetimo, na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare kosovske jedinice ROSU oduzimaju tablice sa oznakama sa severa Кosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzmu probne tablice i da plate taksu.

Ovim povodom u 10 časova biće održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, na kojoj će glavna tema biti upravo dešavanja na Кosovu i Metohiji.

Pogledajte snimak sa administrativnog prelaza Brnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar