Foto: Printscreen/Instagram/albinkurti_

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je uveren da je napad na članove njegovog kabineta u Skupštini Kosova bio "pripremljen" i dodao je da napad nije bio rezultat bilo kakve provokacije.

Tokom sednice Skupštine Kosova u četvrtak došlo je do tuče između opozicionih poslanika i članova Kurtijevog kabineta. Do obračuna je došlo kada je jedan od poslanika polio Kurtija vodom, dok je kosovski premijer bio za govornicom.

Reagujući danas na ovaj incident, Aljbin Kurti istakao je da poslanici opozicije „nisu imali razloga“ da napadnu članove Vlade Kosova na skupštinskoj sednici, prenose mediji u Prištini.

„Smatram da nije bilo razloga za napad na Vladu Kosova u Skupštini. Oni koji hoće da napadnu traže razlog, a ne nalaze ga. Imamo mnogo svedoka koji će reći istinu o toj situaciji u kojoj se očigledno nije radilo o provokaciji i kontraprovokaciji, već o pripremljenom napadu jer je brzina kojom su pojedini poslanici skakali sa svojih mesta poslanici ka klupama gde su sedele moje kolege iz Vlade dok sam držao govor jasno se vidi da tu nije bilo ničeg spontanog“, rekao je Kurti, a prenosi Ekonomija onlajn.

Kosovski premijer je istakao i da „nema razloga za te ružne scene“, a za koje kaže da su „rezultat napada na vlast“.

On je zatražio od poslanika da organizuju debate u Narodnoj skupštini sa argumentima i kontraargumentima za svako pitanje.

„Još jednom molim poslanike da organizuju parlamentarne debate za sve“, rekao je Kurti.

Predsednik Vlade Kosova je dodao i da je „najtemelјniji premijer koji je odgovarao na njihova pitanja“.

Kurti vozio kombajn

Kosovski premijer je danas zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova Fatonom Pecijem obišao mesto Suhodoll i tom prilikom je vozio kombajn „Džon Dir“.

„Pšenicom je ove godine zasađeno blizu 67.000 hektara, što je 32 odsto više nego prošle godine“, rekao je Kurti.

View this post on Instagram

A post shared by Albin Kurti (@albinkurti_)

On je dodao da podrška Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja iznosi 474 evra po hektaru i naveo da je to „povećanje od 216 odsto u odnosu na prethodne vlade i to 150 evra za površinu, 150 evra za đubrenje, 120 evra za prinos (4 tone po hektaru) i 54 evra za derivate (ukidanje akcize na naftu).“

„Za naš hleb na našoj trpezi iz naše zemlje“, poručio je premijer Kosova Aljbin Kurti.

***

BONUS VIDEO – Tuča u Skupštini Kosova: Poslanici se potukli, Kurtija polili vodom i izgurali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar