Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da nije obraćao pažnju na odevanje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji ga je juče u farmerkama dočekao na beogradskom aerodromu.

„Gospodin Nedimović je bio izuzetno sradačan i prijatan. U tom delu tehničkog prijema, nisam se obazirao kako je ko bio obučen. Ja znam da možda to, u diplomatskom smislu može da predstavlja određenu poruku. Upravo njegove reči i srdačna dobrodošlica govore više o tome da li je bio u farmerkama ili ne“, rekao je on.

Krivokapić se osvrnuo i na jučerašnji sastanak sa ambasadorima, rekavši da nije imao nameru da uvredi Srbiju, te da mu je ekonomski interes Crne Gore bio na prvom mestu.

„Dovodite me u situaciju nekog diplomatskog skandala, a ja se nikad nisam bavio skandalima. Ja sam imao slobodan vremenski period, koji nisam želeo da iskoristim, osim u radnom delu. Pre dolaska ovde smo pozvali sve one ambasadore koji su nerezidentni, a imaju odnose sa Crnom Gorom, kako bi na sastanku sa njima prezentovao kakvo je stanje u Crnoj Gori i pokrenuo ono što je najvažnije – ekonomsku diplomatiju. Da li sam nešto prekršio, verujete mi, ako sam prekršio, želim da se izvinim svima. Nisam razmišljao da li ću nekog da uvredim, već da svoje vreme na najbolji način iskoristim i da to bude na zadovoljstvo onih koji su vezani za Crnu Goru, a imaju rezidenciju ovde u Beogradu“, poručio je premijer Crne Gore.

Podsetimo, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić stigao je juče u dvodnevnu posetu Srbiji, ali ga na beogradskom aerodromu nije dočekala premijerka Ana Brnabić. Umesto nje, dobrodošlicu Krivokapiću poželeo je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i to u farmerkama.

BONUS VIDEO Brnabić: Nedimović često krši ‘dres kod’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar