Foto: Nova S

Uoči održavanja sednice Glavnog odbora Demokratke stranke došlo je do sukoba prilikom pokušaja članova stranke da uđu u salu "Madlenianuma".

Branislav Lečić, glumac i član DS i Toša Dimitrijević, član GO Demokratske strane se guraju i prepiru na ulasku u salu.

Kako saznaje Nova.rs do sukoba na vratima Madlenianuma došlo je nakon što delu članova DS nije dozvoljeno da uđu na sednicu Glavnog odbora.

„Ne puštaju nikoga iz sekretarijata, jer je privatno zakupljen Madlenijanum. Iznajmili su prostor za “stručno usavršavanje”, a na za Glavni odbor“, rekao je izvor Nova.rs.

Kako dodaje izvor Nov.rs, Darko Simić, član Izvršnog odbora i verifikacione komisije koja treba da zemeni sekretarijat, pretio je članovima koji su na vratima Madlenianuma da će „svi biti izbačeni iz stranke“.

„Lutovac je odbio da razgovara sa Goranom Jaićem i Dragoslavom Šumarcem, a Dušan Kostadinović je pozvao Jaića da se obračunaju“, tvrdi naš izvor.

Prema rečima potpredsednika stranke Dragoslava Šumarca on i Raić su hteli da se „situacija smiri“, alli da je Lutovac odbio da „pregovara sa bilo kim ko radi za Vučića“.

„Neću odustati, do kraja ću pokušavati da se dogovorim demokratski (sa Lutovcem) i sa što manje štete za stranku“, rekao je Šumarac za naš portal.

Sekretar stranke Goran Jaić rekao je za naš portal da je u toku okupljanje Glavnog odbora i da je došlo do problema oko zaključivanja spiska.

„Sve dok ne vidimo koji će se spisak primeniti na Glavnom odboru – niko ne ulazi u salu Madlenianuma. I to je trenutno stanje i čekamo predsednika da se dogovorimo oko toga i to je to“, rekao je Jaić.

On je dodao da je došlo do „guranja“ ali da je tako svaki put pred neki Glavni odbor.

„Malo tenzije porastu, i to je svakodnevica pred Glavni odbor Demokratske stranke. Ali nije došlo do fizičkog obračuna nije došlo do udaraca, malo… Ni povreda, tako da je to – ništa strašno“, dodao je on.

Druga strana pak tvrdi da „pučisti ne dozvoljavaju“ članovima GO da uđu u Madlenianum.

Potpredsednica DS Dragana Rakić tvitnula je da „obezbeđenje koje su angažovali Balša i Kena ne dozvoljava članovima Glavnog odbora DS da uđu u salu na sastanak“. Predsednik stranke Zoran Lutovac nije odgovorio na pitanja i poziv našeg novinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare