Foto: Printscreen/Twitter/predrag popovic

Priča oko nedavnih parlamentarnih i lokalnih izbora koji su održani u prošlu nedelju se i dalje ne stišava. Osim poništenja glasanja na čak 240 glasačkih mesta, pojavili su se neobične i pomalo tragične scene, kao na primer snimak pod nazivom: "Vučić je naša majka, dao nam je po 100 evra", koji je ponovo pokupio simpatije javnosti i prikazao sav apsurd srpske političke scene.

Naime, dan posle izbora pojavio se snimak koji je nastao u nekoj od romskih naselja negde u Srbiji, gde jedna starica drži govor i hvali Vučića.

Navodno, kako neki tvrde, ali dokaza za to nema, snimak nastao 21. juna, na dan izbora, kada je usledila „zahvalnost“ za davanje glasa Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Međutim, pojedini na društvenim mrežama tvrde da je snimak nastao još ranije, za vreme predizborne kampanje.

Starica se u mikrofon obratila okupljenim, koji su sve njene reči i pohvale Aleksandru Vučiću ispratili sa aplauzom:

„Ako nemamo pare, nemamo ni knjige za decu, znači nemamo, a Vučić će da nam pomogne. Vučiću, kralju. Vučiću, kralju. Vučić je najbolja majka, dao nam je 100 evra.. Dao nam je 100 evra, a što bi nam dao 100 evra da nismo… I ko je dao 100 dinara, dinar, dva, 500… Dao je 100 evra, to su pare… Puno sam zahvalna za Vučića što je meni dao 100 evra, za naše Rome po 100 evra. Kao j,  mnogi su siromašni, a ja, svi znaju da ja nemam nikakvo primanje, nikakvo, ni dinar nemam primanje… Ima dve penzije, u zdravlje neka troši pare, a ja se mučim za mene i mog sina da imamo. Živeo Vučić 200 godina, ne 100“, naglasila je Romkinja sa snimka, što su okupljeni pozdravili skandiranjem Vučiću i aplauzima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare