Vida Ognjenović Foto:Medija centar Beograd

Predsednica Organizacionog odbora Demokratske stranke Vida Ognjenović izjavila je danas da su izbori u stranci pomereni za 26. septembar, zbog epidemiološke situacije u Srbiji, dok je zamenik predsednika DS Dragoslav Šumarac podržao zahtev lekara za smenu Kriznog štaba.

Ognjenović je na onlajn konferenciji za novinare, istakla da su neposredni izbori najbolji način da se osnaži legitimitet budućeg rukovodstva, ali da zbog epidemije izbori moraju biti pomereni za mesec dana.

PROČITAJTE JOŠ...

Šumarac je podržao apel lekara za smenom Kriznog štaba, uz napomenu da je situacija u Srbiji teška, a da se predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ponašaju kao da je sve u redu. Gorivo na pumpama poskupljuje, najavljuju otpuštanja, železara gasi jednu peć, Fiat je potpuno stao, a Aleksandar Vučić pregovara sam sa sobom oko nove vlade Srbije, ukazao je Šumarac.

Član Glavnog odbora DS Vojislav Janković istakao je da je u proteklih desetak dana broj uplaćenih članarina povećan za pet puta, pozivajući lidera stranke Zorana Lutovca i predsednika Izvršnog odbora da se priključe akciji na simboličan način tako što će platiti obaveznu godišnju članarinu.

Nismo ravnopravni sagovornici unutar stranke, već smo samo glasačko telo koje treba da verifikuje odluke odnete na nekom drugom mestu, rekao je Janković koji je predstavio Predlog za dogovor Organizacionog odbora DS upućen lideru stranke pre desetak dana.

On je ukazao da je ujedinjenje DS 15 meseci u ćorsokaku, sa neizvesnim ishodom, navodeći da je Socijaldemokratska stranka za, dok nije jasan stav Zajedno za Srbiju,“koji su zabavljeni drugim krugom izbora u Šapcu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar