Medju nama, Među nama
Vesna Mališić Foto: Nova S

Zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić ocenila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "predriblao" opoziciju u Skupštini Srbije tokom rasprave o Kosovu jer su njegova ciljna grupa bili građani Srbije kojima se sve vreme obraćao.

Povodom trajanja sednice, koja je prvog dana trajala 10, a drugog dana 14 sati, Mališić kaže da je cilj bio da se pošalje poruka o Vučiću „Supermenu“. „To što nije izašao, jeo, pio niti obavljao fiziološke potrebe treba da govori da je snažniji i sposobniji od svih drugih“. Ona smatra i da je opasna igra koju Vučić igra pred Evroprajd – da „pali vatru blizu sena“ i računa da je sposoban da je ugasi i duva koliko treba.

Za samu sednicu parlamenta Mališić za N1 navodi da je bila zanimljiva pre svega zato što je cela politička scenografija bila postavljena tako da vlast sa predsednikom parlamenta izgleda uljudno – da daju reč i ne prekidaju nikoga što je spoljni i prvi utisak. Međutim, kada se analizira, shvati se da je dramaturgija napravljena vrlo precizno – kaže Mališić i dodaje da su iz vlasti znali da je opozicija frustrirana jer nije dugo bila u parlamentu i nije mogla da razgovara sa predstavnicima vlasti.

U poređenju da parlamentom u prethodnom sazivu, koji je prema rečima Mališić „bio kao ludnica“, i svađali su se svi uglas, „ovde je glavni šef pritisao dugme i oni su se umirili“.

Kako kaže, stvar je postavljena tako da šta god da kažu predstavnici opozicije, predsednik ima da kaže pet puta duže.

Opširnie u tekstu N1.

BONUS VIDEO: Vučić i Miketić se posvađali oko ministra Lončara Ko je zapravo doktor Smrt i ko ubija decu u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare