Goran Vesić Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić optužio je medije koji posluju u okviru kompanije United Media, da pozivaju na sukobe i "vode propagandni rat protiv svoje zemlje".

„Imate dva medija, nekoliko medija tajkunskih koji su u vlasništvu jednog tajkna, a to je Dragan Šolak, koji ne samo da ne izveštvaju objektivno kad je ovo što se dešava, nego vode direktnu i hušlakču kampanju koja treba da podeli ljude i maltene – ne mogu da kažem da je baš tako, ali nadam se da nesversno to rade – pozivaju da dođe do sukoba“, rekao je Vesić gostujući na TV Pink, a preneo N1.

Vesić je medije koji posluju u okviru kompanije United Media optužio da se u trenutnoj krizi, posle dva masovna ubistva koja su potresla Srbiju, ponašaju kao „deo propagandnog rata protiv svoje zemlje“.

„Kada pogledate zahteve (Protesta protiv nasilja), većina tih zahteva su želja Dragana Šolaka“, kazao je Vesić, optužujući suvlasnika kompanije United Media da traži da njegovi mediji dobiju nacionalne frekvencije, a da im se istovremeno ukine konkurencija.

„To su zahtevi tog tajkuna koji inače vodi svoju kampanju protiv Srbije, koji inače plaća agenciju koja plasira tekstove u svetu protiv Aleksandra Vučića, i to čini od novca građana Srbije“, kazao je ministar.

Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Dodao je i kako „Šolak zloupotrebljava ubistvo dece ne bi li obezbedio za svoje kompanije bolji položaj u Srbiji.“

Vesićevo gostovanje na TV Pink nastavak je kampanje koju predstavnici vlasti prethodnih dana sprovode protiv medija koji posluju u okviru kompanije United Media.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare