Miloš Obrenović i Goran Vesić
Miloš Obrenović i Goran Vesić Foto: Istorijski muzej Srbije/TANJUG/JADRANKA ILIC

Novi ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na svom tviter profilu, u čitavom nizu tvitova, svoj autorski tekst za dnevni list "Politika" pod nazivom "Beogradska tvrđava". Tekst počinje prisećanjem da je turski garnizon zauvek napustio Beogradsku tvrđavu 1867. godine, kad su ključevi grada bili predati knezu Mihailu Obrenoviću. I to možda uopšte ne bi bilo problematično da Vesić uz tekst nije objavio sliku Miloša Obrenovića.

„Turski garnizon napustio je zauvek Beogradsku tvrđavu 1867. godine, kada je poslendji predstavnik Otomanske imperije Ali Riza-paša predao ključeve grada srpskom knezu Mihailu Obrenoviću“, napisao je Vesić i priložio sliku Miloša Obrenovića.

Foto: Screenshot/twitter

Ovu grešku su uočili i korisnici tvitera, koji su Vesiću poručili da „treba da se vrati u osnovnu školu“ i da „nije sposoban ni sa Vikipedije da kopira kako treba“.

Novopečeni ministar je brže-bolje ovaj tvit obrisao.

Inače, ovo je samo jedan u nizu Vesićevih gafova. Tako je pre dve nedelje u Narodnoj skupštini primio grupu tiktokera kojima je pokazao parlamet i poručio da institucije pripadaju građanima.

Foto: TikTok/sicve011

A Vesićev profil na druptvenoj mreži tiktok već je svima dobro poznat.

Tako on na svom nalogu „Sićve011“ redovno objavljuje klipove, obavezno uz muziku koja je u datom trenutku popularna na ovoj društvenoj mreži.

Takođe, on je nedavno na tviteru objavio da skuplja sličice u čuvenom Paninijevom albumu. Kako je rekao tada, album se polako popunjavao, a otkrio je ida je prva reprezentacija za koju ima sve sličice – reprezentacija Engleske.

„Da bih imao sve sličice za reprezentaciju Srbije nedostaje mi još pet sličica“, rekao je Vesić tada.

Neprimerenom ponašanju za visokog funkcionera vladajuće stranke i nekadašnjeg zamenika gradonačelnika srpske prestonice, a sadašnjeg ministra, nije kraj.

Kako je ranije pisala Nova.rs, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i Vesić imali su žestok obračun na jendom od sastanaka Srpske napredne stranke, koji je pretio da preraste u ozbiljan fizički sukob.

Goran Vesić i Aleksandar Šapić Foto: Predrag Mitić/Tanjug, Vesna Lalić/Nova.rs

Još jedna nemila situacija Vesića je zadesila na promociji svoje „Knjige o Beogradu“, 2019. godine. On je tada u pratnji obezbeđenja izašao je iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali „Vesiću, lopove“, a potom i pojurili za njima Knez Mihajlovom ulicom.

Još jedna od situacija koja je nasmejala građane Srbije je pokretna kancelarija Gorana Vesića – i to u kineskom butiku. Naime, kineska robna kuća „Panda“ prodavala je Vesićevu pokretnu kancelariju, a novac od prodaje otišao je u humanitarne svrhe, iako su pojedini građani smatrali da bi pametnije bilo da je odmah donirao novac koji je bio namenjen za proizvodnju.

BONUS VIDEO Deco pažnja: „Vesićeva pokretna kancelarija“ postala igračka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare