Vesić i Dragan J. Vučićević da plate Đilasu 300.000 dinara

Politika 20. maj 202114:06
Podeli:
Foto:printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY; Ivan dinić/NovaS Vesna Lalić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde izdala je novo saopštenje koje prenosimo u celosti.

Dva Vučićeva glasnogovornika, Goran Vesić i Dragan J. Vučičević, dva različita suda, dve presude i 300.000 dinara koje moraju da isplate Draganu Đilasu zbog samo jednog dela laži i uvreda kojima se služe u naručenom obračunu sa njim.

Prvo je Viši sud u Beogradu utvrdio da su navodi u tekstu sa pod naslovom „Đilas opet ispao majmun“ sa podnaslovom u kome je navedeno da je Dragan Đilas „optužio Srbiju da u Ukrajini prodaje oružije kojim ubijaju Ruse!, Vučić dao dokaze da to oružije nije prodavala država a Đilas ćuti kao pi.ka“ potpuno „neistiniti jer tužilac (Dragan Đilas) nikada nije izrekao takvu tvrdnju“. Zbog navedenih laži, uvreda i povreda ugleda i časti sud je obavezao glavnog i odgovornog urednika Informera da Draganu Đilasu isplati 200.000 dinara, a u obrazloženju presude piše da je „ovakav način izveštavanja vulgarno vređanje i predstavlja kršenje apsolutno svih mogućih propisa i uzansi novinarske profesije“.

Gotovo u isto vreme Prvi osnovni sud u Beogradu je obavezao zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da zbog povrede ugleda i časti Draganu Đilasu isplati iznos od 100.000. Goran Vesić je kažnjen, jer je u intervju portalu „Espreso“ koji je objavljen pod naslovom Đilasovci hteli da me ubiju optužio Dragana Đilasa da je ukrao 8 miliona evra na Bulevaru Kralja Aleksandra pri čemu takve tvrdnje „nije potkrepio nikakvim dokazom da je protiv tužioca (Dragan Đilas) pokrenut, vođen ili osuđujućom presudom okončan krivični postupak povodom tog događaja“. Prvi osnovni sud je na bazi dokaza i izjava ocenio da je Goran Vesić izneo netačne i neproverene informacija koje su „usmerena na ličnost tužioca“ .

Ovako su srpski sudovi još jednom utvrdili da predstavnici režima kao i režimski mediji smišljeno lažu i obmanjuju javnost. Ove presude kao i kazne od 100.000 i 200.000 dinara za najgore laži i uvrede koje iznose, Vesića i Vučićevića neće zaustaviti, ali im Stranka slobode i pravde garantuje da će oni kao i svi ostali koji lažima i uvredama uništavaju živote ljudi, kada se promeni ovaj režim, odgovarati u skladu sa zakonima zbog krvavih košulja, razbijenih glava i suza dece ljudi koje već godinama satanizuju, kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar