Goran Vesić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd će na sednici Кriznog štaba uvek glasati protiv bilo kakvih novih restrikcija pa i mere uvođenja policijskog časa jer takve mere nisu predlagane ni u novembru kada je dnevno u Srbiji bilo skoro 8.000 zaraženih.

#related-news_0

On je za TV Pink izjavio je da razume medicinski deo štaba, ali da ovo nije samo zdravstvena kriza, već i ekonomska i društvena, pa je zato važno usaglasiti mere sa ekonomijom.

„Ako nema ekonomije, nema ni zdravstva, nema vakcina, plata zdravstvenih radnika“, rekao je Vesić, preneto je na sajtu Pinka.

On je ponovio da se mora naći balans i kompromis, jer svaka mera mora imati i zdravstveni i ekonomski aspekt, podsetivši da epidemija traje već godinu dana, tako da su bez zarade ostali ugostitelji, muzičari, turizam.

„Svako ko predlaže mere, neka nađe način da se isplate plate zaposlenima koji će ostati bez novca! Ne znam zašto bi se danas predlagalo vanredno stanje, a nije se predlagalo kada smo imali po duplo više novoobolelih“, naglasio je Vesić.

On je istakao da se tada znalo da se na planinama održavaju žurke, da ugostitelji rade, da su se ljudi okupljali do 5 ujutru.

Na pitanje zašto se nije reagovalo, rekao je da ne zna i da je on zadužen za Beograd, a ne za planine.

Vesić je ocenio da su se građani opustili, pa je, stoga, Grad Beograd počeo da štampa brošure sa pravilima ponašanja nakon primljenje prve doze vakcine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar