Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da stanje na javnim servisima RTS-u, RTV-u i medijima sa nacionalnom frekvencijom, "nikada nije bilo gore".

Time se kako je naveo Veselinović pokazalo da su Savez za Srbiju i opozicija bili u pravu kada su govorili da je izbor pet novih članova REM-a obična farsa, preneo je Pokret za preokret u današnjem saopštenju.

„Sada je vidljivo da je dopuna sastava REM-a bila predstava za evropske posrednike i međunarodnu javnost. Vidljivo je da novi članovi nemaju profesionalni integritet i da su se odlično uklopili u stanje prećutkivanje i zanemarivanja i opravdanja katastrofalnog stanja na elektronskim medijima“, istakao je Veselinović,

On je rekao da REM nije učinio ništa da spreči „medijsko divljanje predstavnika režima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i proganjenje slobodnih medija i opozicionih političara u svojim programima.“

„REM nije reagovao čak ni kada je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović koristio javno dobro, nacionalnu frekvenciju, da promoviše nadrilekarstvo i to u vreme vanrednog stanja i svetske pandemije kovida 19“, naveo je Veselinović i dodao da sve to pokazuje da je upotpunjavanje sastava REM-a samo „zaokružena tvrđava za zaštitu medijskog mraka u Srbiji“.

„Na to ukazuju i najnovije izveštavanje svetskih medija o gaženju medijskih sloboda u Srbiji i briga strukovnih udruženja za položaj slobodnih novinara i medija u Srbiji“, dodao je Veselinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar