Dobrica Veselinović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Program Vlade Srbije za podizanje energetske efikasnosti doživeo je potpuni fijasko, a kako i ne bi, kada je za celu Srbiju Vlada izdvojila samo oko 500 miliona dinara, 3,6 miliona dinara po opštini, što je jedva dovoljno za po tridesetak stanova u svakoj, izjavio je Dobrica Veselinović, kandidat koalicije Moramo za gradonačelnika Beograda.

Kako je naveo, pored toga što su sredstva izuzetno mala, beogradske opštine Novi Beograd, Sopot i Rakovica, kao i velika većina, preko 80 lokalnih samouprava u Srbiji, nisu se ni prijavile za ova sredstva.

„Aleksandar Šapić se kandiduje za gradonačelnika Beograda, a opština koje je bio predsednik, Novi Beograd, nije se ni prijavila za sredstva kojim bi se pomoglo ljudima da promene dotrajale prozore i urade izolaciju. Mislim da to na najbolji način pokazuje i to da on ne razume potrebe ljudi, ali i da nema kapacitet da vodi Beograd. Umesto farse od programa koju sprovodi ministarka Mihajlović, obezbedićemo veliko ulaganje, subvencije od 75 odsto umesto dosadašnjih 50 i mnogo više proširiti obuhvat programa. Uvešćemo podsticaje i za izvođače radova, jer je ovo veliki potencijal za nova radna mesta“, poručio je Veselinović i dodao da koalicija Moramo ima plan velikog ulaganja u podizanje energetske efikasnosti.

Iz koalicije Moramo su u saopštenju podsetili da, zbog dotrajale stolarije, loše fasadne i krovne izolacije, kao i neefikasnih sistema grejanja, prosečno domaćinstvo izgubi i do 40 odsto energije, pa se radi o značajnim uštedama za građane.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar