Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Odbornik Zeleno-levog fronta i član Privremenog organa Beograda Dobrica Veselinović ocenio je da jutrošnji požar u vrtiću u Zemunu pokazuje vrhunski nemar gradske uprave prema održavanju javne infrastrukture namenjene vaspitanju i obrazovanju dece.

On je naveo da je Beograd taj koji treba da obezbedi dobar gradski, odnosno državni vrtić što će postići ;ulaganjem u obnavljanje postojećih i izgradnju novih državnih vrtića.

„Do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama kupatila Predškolske ustanove Simo Milošević u Zemunu, u objektu ‘Čvorak’ koji se nalazi u Batajnici. Ovaj objekat je izgrađen davne 1972. godine, a dodatno zabrinjavjuće je to što ovaj objekat još uvek koristi lož ulje za zagrevanje prostora. Brzom reakcijom vatrogasaca, veća šteta je sprečena i u ovom incidentu nije bilo povređenih“, naveli su u saopštenju iz Zeleno-levog fronta.

Veselinović je izneo podatke da bi za izgradnju vrtića za oko 200 dece, u proseku bilo potrebno 1,5 milion evra.

„Kada bi vaspitačicama i vaspitačima plate bile povećane 20 odsto, to bi grad koštalo oko 20 miliona evra. Nešto malo više od besmislenih vaučera za sportsku opremu koje je grad delio prošle godine, a koji su građane koštali 17 miliona evra. ;Vrtići moraju biti bezbedna mesta za svu decu, a da svako ko brine o našoj deci mora da radi u dostojanstvenim i sigurnim uslovima“, zaključili su u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar