Veselinović: Podrška uvođenju sankcija nije podrška Vučiću

Politika 12. maj. 202222:44 > 22:45
Podeli:
Dobrica Veselinović
Dobrica Veselinović Foto: N1

Odluka o uvođenju sankcija Rusiji već je doneta, a podrška sankcijama ne predstavlja i podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, već "zajedničkom evropskom odgovoru na rat koji se dešava", rekao je u emisiji "Iza vesti" Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd.

Upitan koja je granica između pomoći Vučiću i pomoći Srbiji, Veselinović je objasnio da je ovo najekstremniji slučaj u dužem vremenskom periodu.

„Radi se o ratu, civilizacijskom iskoraku koji Srbija treba da učini i svrsta se na srranu dobra. Nije ovde pitanje Vučića, moramo da govorimo o političkim konceptima“, kazao je Veselinović i dodao da je podrška sankcijama podrška „zajedničkom evropskom odgovoru na rat koji se dešava“, a da je Vučić tu samo privremeno.

„U ovom trenutku, na ovoj teritoriji, on je predsednik Srbije. Ali posledice koje će ovaj rat izazvati su mnogo veće od toga“, istakao je gost emisije „Iza vesti“.

On smatra da je odluka o uvođenju sankcija već doneta jer je "strateški cilj ove države pristupanje Evropskoj uniji".

"Ako želite da postanete deo Evropske unije, vi morate da uskladite spoljnu politiku, a ne treba to da pokazujete na način da EU nešto zahteva. Ovde se radi o tome da želimo standarde i kvalitet života kakv ima EU", rekao je Veselinović.

Opširnije čitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Sve jači pritisci iz Evrope da Srbija uvede sankcije Rusiji

Komentari

Vaš komentar