Veselinović: NDBGD sprema odgovor na tužbu Milenijum tima

Politika 22. jun. 202111:15
Podeli:
Savamala, godišnjica rušenja
Dobrica Veselinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Aktivista Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je danas da je u pripremi odgovor na tužbu koju je protiv njega najavila kompanija "Milenijum tim", navodeći da u tom pokretu očekuju da pravda bude na njihovoj strani.

„Naš pravni tim sprema odgovor na ovu tužbu. Oni nas kao u prvoj tužbi sa ostalim medijima koji su u to uključeni, tuže na iznose od po 100.000 evra, plus sudski troškovi, plus troškovi veštaka koji će uslediti“, rekao je Veselinović ispred zgrade te kompanije.

Veselinović je kazao da je nova, druga tužba usledila nakon njegovog gostovanja na televiziji N1 gde je govorio o prvoj tužbi.

On je više puta ponovio da se članovi pokreta ne plaše tužbi i da će nastaviti da ukazuju na koruptivne radnje kompanije „Milenijum tim“.

„U teoriji ove tužbe predstavljaju nešto što se u Americi zove kolektivna tužba protiv javne participacije, one služe da zaplaše ljude koji se bave javnim poslom i koji ukazuju na korupciju – da od toga odustanu“, naveo je Dobrica Veselinović.

Veselinović je rekao da je ročište za prvu tužbu zakazano za oktobar ove godine.

Građevinska kompanija „Milenijum tim“ tužila je u aprilu ove godine inicijativu „Ne davimo Beograd“ zahtevajući obeštećenje od gotovo 12 miliona dinara zbog objavljivanja navoda o promeni urbanističkog plana kojim se toj kompaniji „omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Vaš komentar