Dobrica Veselinović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta je izjavio da je srpska opozicija dobila "ozbiljna uveravanja" da će Evropska komisija usvojiti Rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.

„Istraga se priprema u Briselu, ali sačekajmo da ljudi dođu u Beograd i da vidimo hoće li vlast, u međuvremenu, nešto preduzeti po pitanju preporuka. Moje kolege su još u Parizu, posle Brisela, i dobili smo veoma ozbiljna uveravanja da će Evropska komisija usvojiti Rezoluciju o izborima u Srbiji“, rekao je Veselinović u emisiji Dan uživo.

Na pitanje koliko je to sigurno i da li će se to ukoro desiti, Veselinović je rekao:

„Ako čekate papir sa pečatom, on će stići uskoro“.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su osmog februara u Strazburu Rrezoluciju kojom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Za rezoluciju je glasao 461 evroposlanik, protiv su bila 53 poslanika, a 43 su bila uzdržana.

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila je, komentarišući rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se poziva na nezavisnu međunarodnu istragu o neregularnostima na decembarskim izborima u Srbiji, da su te rezolucije neobavezujuće.

„Ukoliko bi one bile obavezujuće, Srbija bi do sada bila kažnjena ozbiljno već pet puta. U ranijim rezolucijama, samo u prošloj godini, tražili su od Srbije da prestane da krši ‘ustavni poredak Republike Kosovo’ i odmah je prizna kao suverenu nezavisnu državu“, rekla je Brnabić.

***

BONUS VIDEO – Kako poruke o izborima iz Brisela razume vlast, a kako opozicija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar