Foto: Prrintscreen video

Pokret Ne davimo Beograd je, na Dan žena, razgovarao sa sugrađankama na pijaci Skadarlija i pitao ih "Šta je potrebno da Beograd bude dobar grad za žene?".

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović je svojim potpisom podržao kandidaturu Biljane Stojković za predsednicu države, za koju je rekao da je bila „svuda gde se štitio interes građana i građanki“.

Dobrica Veselinović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Zajedno smo stajali u borbi za dobar grad. Izuzetno mi je drago što ćemo imati priliku da glasamo za zeleno leve politike i za buduću predsednicu Srbije“, rekao je Veselinović, preneo je pokret.

Stojković je istakla da „žene ne samo da imaju pravo glasa, nego imaju pravo i da ih žene predstavljaju u institucijama sistema“.

„Dosadašnje politike razvoja grada nisu adekvatno odgovorile na potrebe ženama. Evidentno da gradskim vlastima izgradnja škola i obdaništa, bezbednost i pristupačnost javnih prostora, dostupnost gradskih usluga, kao i ekonomske mogućnosti za žene nisu važnije od pitanja izgradnje nacionalnih stadiona, monumentalnih spomenika i luksuznih stambenih četvrti“, ocenio je Pokret ne davimo Beograd.

Kako je navedeno, „od prvog obeležavanja 8. marta prošlo je više od jednog veka – jednog veka neprestane borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca“.

„Ova borba i dalje traje, a pokret Ne davimo Beograd preuzima odgovornost da ovu borbu preseli i u institucije. Moramo učiniti da se sve žene u Beogradu, bez obzira na njihovu boju kože, godine i socioekonomski status ili bilo koje lično svojstvo, osećaju slobodne, sigurne i osnažene da ostvaruju svoje pune potencijale, jer dobar grad za žene je dobar grad za sve“, poručio je pokret.

BONUS VIDEO: Izborna groznica – Biljana Stojković o Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare