Željko Veljković
Željko Veljković. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U ovoj zemlji vladavine prava nema i nova Vlada Srbije može samo da pojača dobre veze sa kriminalom, to je neki njen potencijal, ocenio je novinar TV Nova Željko Veljković. "Mi sa ovakvom vladom nećemo otići u Evropsku uniju", smatra on.

Osvrćući se na jučerašnju raspravu u Skupštini Srbije o izboru vlade i iznošenje ekspozea, Veljković je za Novi dan na N1 rekao da je mandatar Miloš Vučević Imao važan zadatak da njegov ekspoze ne traje duže nego Vučićev, jer, kako kaže, ne može da ga nadmaši.

„To je bio jedan spisak lepih želja vlade koju bihz nazvao vladom bez portfelja. Vladaće i dalje samo jedan čovek. Ne vidim da je nešto bitno šta je juče rečeno, spisak lepih radikalskih želja“, rekao je Veljković, piše N1.

Kako je kazao, trebalo bi da znamo kuda idemo, a mi ne znamo.

„Diplomatija koja je već upropašćena sada dobija čoveka (Marka Đurića) koji ne može da je popravi“, smatra Veljković.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njegovoj oceni, zahtevi EU se nikad nisu menjali, problem su zahtevi koji se tiču vladavine prava.

„Mi sa ovakvom vlašču nećemo otići u EU. U ovoj zemlji vladavine prava nema, i ona (Vlada Srbije) može da pojača dobre veze sa kriminalom, to je neki njen potencijal“, istakao je Veljković.

Ocenio je i da je reč o vladi koja Srbiju dodatno vraća u prošlost, koja priča o Jasenovcu, srpskim žrtvama, ali na način, kako kaže, da se one omalovažavaju, podsećajući da Srbija nema spomenike žrtvama 90-ih godina ali „ima Simu Spasića“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar