Željko Veljković
Željko Veljković. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Novinar TV Nova Željko Veljković izjavio je u Novom danu da su mladići koji su ranjeni na Kosovu, kao i njihovi roditelji, zloupotrebljeni od strane političara i medija. On je naveo da se na protestu u Štrpcu videlo da Srpska listi "baštini tradiciju" Srpske napredne stranke da ljude organizovano dovozi autobusima na skupove. "Dovoženi su autobusima sa celog Kosova. To im je bila radna obaveza, njima su stizale poruke da moraju u taj autobus, da moraju na taj miting", istakao je Veljković.

„Nesporni bilans je da su dva mladića na Kosovu zloupotrebljeni, pre svega od strane političara, koji su zloupotrebili njihove snimke i fotografije. Imamo predsednika Vučića na Pinku, i iza njega video zid na kome se sve vreme vidi jedanaestogodišnji dečak u bolnici koji je povređen i koji se trese od straha. Mi sve vreme vidimo njegovo lice, a vidimo ga i kako pokazuje tri prsta. I ta dva dečaku su žrtve, osim tenzija koje izazivaju Beograd i Priština, naših političara. Nažalost, i naših medija“, rekao je Veljković.

Prema njegovim rečima, dobar deo medija zaboravlja kako se izveštava kada postoji dete koje je napadnuto i zaboravlja da treba da mu bude zamagljeno lice. Navodi i da je protest u Štrpcu bio u stvari kontramiting protestu protiv Srpske liste i Vučića koji je održan u Kosovskoj Mitrovici.

„Zaboravljamo i da tom detetu ne bi trebalo ni inicijale da dajemo. A mi o tom detetu znamo sve. Pretvoreno je u jedan rijaliti, koji je zoloupotrebljen da se u Štpcu napravi kontramiting Srpske liste. Na taj kontramiting su ljudi dovoženi autobusima, i jasno se vidi da Srpska lista baštini tradiciju Srpske napredne stranke. Dovoženi su autobusima sa celog Kosova. To im je bila radna obaveza, njima su stizale poruke da moraju u taj autobus, da moraju na taj miting“, kazao je Veljković.

PROČITAJTE JOŠ

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Protest u Štrpcu

Komentari

Svi komentari (0)