Rade Veljanovski Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić bio je gost Kolegijuma TV Informer, što je prenošeno na 80 lokalnih i kablovskih televizija u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, čime je prekršen Član 6 Zakona o javnom informisanju i medijima, rekao je za N1 Rade Veljanovski, profesor u penziji Fakulteta političkih nauka.

Profesor Veljanovski je u Novom danu na N1 objasnio da Član 6 Zakona o javnom informisanju garantuje politički pluralizam u medijima i zabranjuje monopol, piše N1.

„A to je da jedna politička misao, jedna ideologija, dominira u većini medija, bez obzira da li je to jedan vlasnik ili više medija“, kazao je Veljanovski.

On ističe da je to ingerencija Regulatornog tela za elekotronske medije (REM) i da je on morao da reaguje.

Dodaje da je drugo pitanje kako je moguće da predsednik države sebi tak onešto dozvoli jer je takvo ponašanje protiv principa, protim elementarne političke pristojnosti i protivno standardima u demokratskom društvu, koji sprečavaju da neko u toj meri uveća svoj uticaj.

Veljanovski kaže da čovek koji je siguran u svoj rejting to neradi.

Upravo na tom takozvanom kolegijumu pojavila se i priča o smrtnoj kazni, koja je potom završiča na naslovnim stranama medija.

Za gosta Novog dana to je bacanje rukavice „za kojom će neko da posegne da bi se zaboravile neke druge teme“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare