Velika laž vlasti: Korov umesto obećanog bazena u Kraljevu

Politika 17. jun. 202112:55
Podeli:
Kraljevo, zatvoreni bazen
Foto: Nova.rs

Kraljevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema zatvoreni bazen, iako je njegova izgradnja najavljena još davne 2015. godine. U jeku izborne kampanje 2016. na placu pored nove Hale sportova, gradska vlast je svečano obeležila početak izgradnje zatvorenog bazena. Danas, prostor na kojem je trebalo da bude bazen je zapuštena parcela, zarasla korovom i šibljem.

Zatvoreni bazen u Kraljevu je znao vrlo često da bude tema u izbornim kampanjama. Ali, sadašnja vlast je otišla korak dalje, i ozbiljno se poigrala emocijama građana.

U kampanji za lokalne izbore 2016. stigao je i bager koji je počeo da iskopava zemlju iza Hale sportova. A sve zbog slikanja i snimanja pored rupe, sa lopatama u rukama. Nakon izbora gradilište je zatvoreno, a projekat nije odmakao dalje od zarasle rupe.

Kraljevo, zatvoreni bazen
Foto: Nova.rs

„Žalosno je to što već šest godina imamo postavljen kamen temeljac, koji se sigurno nalazi tu negde u ovom rastinju. Iskopana je rupa od koje se dalje nije maklo. Vlast godinama vozi na talasima te priče, i dobija izbore na temu da će Kraljevo jednog dana imati zatvoreni bazen. Od toga nema ništa, kao što vidimo. Novac za kopanje rupe je potrošen, a bazena nema“, objašnjava Marijana Todorović iz Lokalnog fronta.

Kako je tada obećano, zatvoreni bazen veličine 25 sa 33 metra, trebalo je da bude završen pre dve godine. Čak je postavljena i tabla na kojoj je pisalo da će prva faza biti završena 2019. U početne radove uloženo je blizu 15 miliona dinara i to od podignutog kredita.

Kraljevo, zatvoreni bazen
Foto: Nova.rs

Lokalna vlast se pravda time da je to uradila zbog kopanja zemljišta, ali i kako bi „ispitali teren“.

I ne odustaju od novih obećanja.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je u jednoj skorijoj izjavi rekao je da su rebalansom budžeta nameravali da nastave gradnju još prošle godine, ali da ih je pandemija sprečila.

Rekao je da je izgradnja i delimično finansiranje ovog objekta, ušlo u investicioni plan države do 2025. godine, i da se nada da će bazen u naredne dve, tri godine biti sagrađen.

Novu nadu Kraljevčanima dala je u decembru 2019. godine i premijerka Ana Brnabić. Ona je prilikom posete Kraljevu obećala da će izgradnja zatvorenog bazena početi u proleće 2020. Dogovoreno je da će iz državne kase biti izdvojeno 600 miliona dinara, a ostatak 840 miliona trebalo je da uloži grad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar