Foto:Google maps

Članovi Gradskog veća u Kraljevu odlučili su da predlože odbornicima Skupštine grada, da na narednoj sednici izmene Odluku o koeficijentima za obračun i isplatu plata u organima Grada Kraljeva. Tako bi se zarade većnicima uvećale za oko 40 odsto u proseku.

„Do sada je nadoknada gradskim većnicima bila tek nešto više od 50.000 dinara odnosno bila je neuporedivo manja u odnosu na nadoknade koje primaju gradski većnici u drugim gradovima slične veličine. Iz tog razloga smo doneli odluku o promeni iznosa nadoknade za gradske većnike i sada će ona, za one većnike koji se nalaze na stalnom radu u Gradskoj upravi, iznositi oko 70.000, a 45 odsto tih sredstava primaće većnici koji su zaposleni u drugim preduzećima“, izjavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Stranka slobode i pravde u Kraljevu zahteva od odbornika Skupštine grada da se solidarišu sa građanima i odbiju predlog gradskih većnika o povećanju nadoknada članovima Gradskog veća, a novac iskoriste da pomognu najugroženijim kategorijama stanovništva i lekarima koji se bore da sačuvaju živote ljudi.

„Dok Kraljevčani umiru od korone i ostaju bez posla i sredstava za život, članovi Gradskog veća u Kraljevu doneli su odluku da predlože Skupštini grada povećanje nadoknada koje primaju sa 50.000 na 70.000 dinara. Ovako uvećane naknade za članove gradskog veća bile bi za 50 odsto veće od prosečne plate u Kraljevu koja iznosi 46.000 dinara“, navode iz Gradskog odbora SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar