ANA BRNABIC I ZOZEP BORELJ
Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Fokusirali smo se na budućnost i ono što možemo da uradimo da građani žive bolje, rezimirala je premijerka Ana Brnabić večerašnju večeru koju je za lidere Zapadnog Balkana oranizovao šef evropske diplomatje Žozep Borelj. Na pitanje da li je razgovarala sa Aljbinom Kurtijem, odgovorila je da nije i istakla je da nije bilo provokacija.

„Bila je prvo zategnuta atmosfera, posle mnogo bolja. Trajalo je duže nego što je bilo predviđeno. Uvek je dobro kada razgovaramo, kada imamo dijalog. Razgovarali smo o važnim političkim i ekonomskim piatnjima. Trudili smo se svi da se fokusiramo na budućnost i šta je to što možemo da uradimo za građane u regionu da žive bolje“, objasnila je Brnabić u izjavi novinarima.

Prenela je da je razgovarano dosta i o investicionom planu EU za Zapadni Balkan.

S tim u vezi kazala je da se raduje što će pre kraja godine početi radovi na izgradnji autoputa od Niša ka Pločniku, zatim Prištine, Tirane do luke Drač.

Rekla je da očekuje da će tom događaju prisustvovati predstavnici EU, jer se radi o regionalnom projektu koji pokazuje šta možemo sve da uradimo uz prisustvo EU.

Upitana da li je razgovarala sa Aljbinom Kurtijem, odgovorila je da nije. Istakla je da nije bilo provokacija, i da su se svi trudili, zbog domaćina koji zagovaraju agendu proširenja, da razgovaraju o budućnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar