Aleksandar Vučić
Foto: Printscrren/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na RTS-u u Dnevniku 2 gde je komentarisao cenu nafre i uvoza, sve vreme je odgovarao na pitanja u njegovom stilu, onda je rekao nešto na šta je i voditeljka ostala nema.

Naime, dok je komentarisao cenu gasa, kao i sankcije koje smo dobili što se tiče transporta istog, predsednik je spomenuo 600 milona za koje se brine jer štete budžetu, ali tvrdi da je našao rešenje koje građanima ne želi da kaže.

„Mi moramo da donesemo rusku naftu ali imamo problem zbog sankcija i prevoza, uzeto nam je 600 miliona i moramo da uložimo dodatne novce za gas.  U petak dolazi Sijatro, a potom dolazi i Šolc, a onda ide potpisivanje gasnog sporazuma, potom utiskivanje 500 miliona gasa u Mađarsku. Obezbedili smo finansiranje i neće uticati na građene i likvidnost ovde u Srbiji, neću reći kako, videće se kroz rebalans“ rekao je Vučić.

Budući da se predsednik uvek poziva na istinu i otvorenost kada su u pitanju ovakve situacije, nas zanima kako će Srbija nadoknaditi 600 miliona, i kako će se ti silni milioni vratiti – tačnije iz čijeg džepa? Za sada je tajna…

BONUS VIDEO: Vučić: Moja dužnost je briga za Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare